Help! Waar ligt de Ibruprofen? – De Texelse Apotheek BV – DEN BURG

De Texelse Apotheek BV

Weverstraat 95 1791 AC DEN BURG Tel:0222 - 312112

Help! Waar ligt de Ibruprofen?

Wat? Had jij niet wat sterkers bij je? Moest die jongen het doen met een paracetamolletje? Thuisblijvers schudden hun hoofd bij het aanhoren van onze vakantieverhalen. Of liever gezegd, vakantieperikelen. Iets met een ongelukkige off-piste actie en gips om het been. Dan verlang je vurig naar een goed gevulde medicijnenkit. Ik ga nooit meer op pad zonder.

Wakker geschud

Ik hoor het zo vaak in onze apotheek. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En het gebeurt altijd wanneer het jou totaal niet uitkomt. Altijd. Midden in de nacht, of terwijl je de kinderen NU van zwemles moet halen. Ik hoor het zo vaak, maar de ervaring zelf schudt je wakker. Helemaal op een plek honderden kilometers van huis. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Ons gezin stond – met diploma en de nodige schouderklopjes – zelfverzekerd op de ski’s. We kenden de piste op ons duimpje. En dan gaat het mis. Op de laatste dag, natuurlijk. Op slechts 300 meter van het chalet.

Geoliede zorgmachine

Eén verkeerde manoeuvre en zoonlief ligt met de snoet in de sneeuw. Er zit niets anders op: tanden op elkaar en wachten op hulp. We horen al snel het verlossende gebrom van de sneeuwscooter. Vanaf dat moment is het één geoliede zorgmachine. Net als op Texel zijn ze wel gewend aan toeristen met een ‘akkefietje’. Binnen een paar uur ligt onze zoon – na de tussenstop bij een moderne medische post – in zijn bed. Om drie uur ’s nachts is de verdoving uitgewerkt. En begint het gerommel in koffers, laatjes en winterjassen. De opbrengst? Een glanzende strip paracetamol. Fijn om een bonkende hoofdpijn de kop in te drukken, minder afdoende voor een flinke breuk. Sorry, jongen; morgenochtend zal ik wat voor je regelen.

Slapende doorbijter

De reis naar Texel verloopt zonder kleerscheuren. Gelukkig. Onderweg bedenk ik dat er voortaan nóg een lijstje klaarligt. Een overzicht met musthave medicijnen voor op reis. Je kunt niet alles voorkomen. Bij breuken of een flinke jaap zoek je een huisarts in de buurt. Maar een pilletje of verband waarmee je het eerste leed kunt verzachten, is meer dan welkom. Het bewijs? Een slapende doorbijter op de achterbank.

Publicatiedatum: 17-12-2021


Terug naar overzicht